e
Banner

Etiketler: deniz taşımacılığı



JGS Türkiye-İngiltere hattında rekabeti denize taşıdı



2006’da Punta Denizcilik’e ortak olarak Türkiye pazarına adım atan John Good Shipping (JGS), İngiltere’ye açtığı direkt hat ile iki ülke arasında komple ve parsiyel konteyner taşımaları yapıyor. John Good Shipping Genel Müdürü Levent Aydinç, “İstanbul ve İzmir’den haftalık çıkan direkt parsiyel servisimizde, istenirse yüklerin İngiltere’de gümrük işlemlerini tamamlayıp, palet bazında farklı bölgelere dağıtımını sağlıyoruz. Ya da gümrükten yükleri, vergileri ödeyerek çıkartıp alıcı hiçbir işlemle uğraşmadan, istenilen saatte teslimat yapıyoruz” diyor.




Grimaldi, Mercedesleri Autoport’a taşımaya başladı



Türkiye’nin ilk otomotiv ihtisas limanı Autoport, Mercedes-Benz ile düzenli otomotiv seferlerine hizmet vermek üzere anlaştı. Anlaşma çerçevesinde Grimaldi’nin Mercedes marka araçları taşıyan Ro-Ro gemileri Autoport’a düzenli olarak haftada iki sefer yapacak. Mercedesleri taşıyan ilk gemi Autoport’a geldi.




DB Schenker’den Fransız şarabına özel çözüm



Denizaşırı taşımalarda şarap sektörünün elini güçlendirecek çözüm DB Schenker’den geldi. Firma, yüksek kalite şarap üreten Fransız şarap üreticileri için geliştirdiği yeni bir hizmeti Düsseldorf’da gerçekleştirilecek ProWein Şarapçılık Fuarı’nda tanıtacak.





Arkas'tan sanayiciye müjde: Samsun’a kabotaj taşıması başladı



Arkas Lojistik’in kabotaj servisinin Samsun uğrağının başlaması; İzmir, Bursa ve İstanbul sanayicisinin ürünlerini Karadeniz’e ulaştırmasında fiyat avantajı sağlıyor.




TÜRKİYE, DENİZCİLİKTE ŞAMPİYONLAR LİGİNDE



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türk limanlarında elleçlenen yük miktarının 385 milyon tonu geçtiğini, bu rakamla Türkiye’nin 30 ülke arasında 13. sırada yer aldığını söyledi.




Medlog Gemicilik Türkiye'nin en büyük konteyner gemisi MED AYDIN'ı filosuna kattı



Mediterranean Shipping Company Türkiye (MSC); “gemi işletmecisi” olarak Şubat 2015’te kurduğu Medlog Gemicilik ve Ticaret A.Ş. filosuna 6. gemiyi katarak Türk Bayrağı çekti. Gemi 2.908 TEU taşıma kapasitesi ile Türk Bayraklı en büyük konteyner gemisi oldu.